Tuntikuvaukset

16 vuotta täyttäneet voivat osallistua aikuisten tunneille.

Aamujumppa (tunti sopii myös miehille)

Tule jumppaamaan ennen töihin menoa! Tunnilla kehitetään aerobista 
kuntoa, lihasvoimaa, tasapainoa, koordinaatiota, vartalonhallintaa ja 
ryhtiä. Aamujumppa antaa hyvän alun koko päivälle!


Aamustartti (tunti sopii myös senioreille)

Tule jumppaamaan ennen töihin menoa! Tunnilla kehitetään aerobista 
kuntoa, lihasvoimaa, tasapainoa, koordinaatiota, vartalonhallintaa ja 
ryhtiä. Aamustartti antaa hyvän alun koko päivälle!


Jooga

Tunneilla tutustutaan joogan maailmaan ja kokeillaan eri joogalajeja, kuten voimajoogaa, lempeää hathajoogaa, virtaavaa flow joogaa ja palauttavaa yin joogaa. Tunnit sopivat kaikille joogaharjoittelusta kiinnostuneille, niin vasta-alkajille kuin pidempään jooganneillekin.  

Joogan peruskurssi

Joogan alkeiskurssi, jossa opetellaan kokonaisvaltaista kehonhallintaa, läsnäolotaitoja sekä itsetuntemusta. Tunti koostuu just sitting meditaatiosta, hengitysharjoituksista, liikkeistä ja rentoutumisesta.  Kurssilla huomioidaan kehonrakenteemme erilaisuus ja käytännönläheinen opetustapa tarjoaa sinulle uusia tapoja kohdata itsesi ja kehosi. Harjoitus perustuu Vijnana joogan ”7 Vital Principles” kehonhallintametodiin sekä Vayu-hengitysharjoituksiin. Kurssimuotoinen opetustapa helpottaa uuden asian oppimista sekä luo luottamuksellista tilaa harjoitella yhdessä ryhmänä. Olet sydämellisesti tervetullut juuri sellaisena kuin olet.

Kehonhuolto

Kokonaisvaltainen kehonhuoltotunti, jolla pääset kohottamaan sykkeen ja
tekemään monipuolista lihaskuntoa kehonpainolla. Tunti päättyy palauttaviin
venytyksiin ja kehoa ja mieltä hoitavaan loppurentoutukseen. Ei sisällä hyppyjä -soveltuu myös senioreille. Ohjaajan terveiset: liikutaan lujasti ja lempeästi!


Lyrical Dance 

Lyrical dance -tunneilla pääset fiilistelemään musiikkimaailman herkkien ja tunnerikkaiden biisien mukana. Tunnilla saat päästää tunteet valloilleen tanssin avulla. Tuntisisältöön kuuluu muun muassa tanssitekniikkaa, läpisalinharjoitteita ja loppukoreografioita. Lyrical dance ottaa vaikutteita muun muassa nykytanssista, joten lattiakaan ei jää vieraaksi näillä tunneilla. Tule rohkeasti fiilistelemään! Tunti sopii yli 14-vuotiaille. 


Miesten treenit

Rankka ja tehokas tunti, jonka aikana ei tarvitse liikaa miettiä askelkuvioita. Jokainen voi soveltaa liikkeitä omalle kunnolleen sopivaksi. Tunnilla on yhdessä tekemisen meininki unohtamatta huumoria ja rentoa yhdessäoloa. Vaihtelua tunnille saadaan tangoilla, käsipainoilla ja step -laudalla. 


Aikuisten kuntotunti (to)

Reipastempoinen kuntotunti, joka tarjoaa kovaa sykettä, menevää musiikkia ja rentoa meininkiä. Tunti koostuu lämmittelystä, kestävyystreenistä, lihaskunto-osiosta ja loppuvenyttelystä.


Aikuisten kuntotunti (su)

Reipastempoinen kuntotunti vaihtuvalla ohjaajalla ja ohjelmalla. Tunneilla mm. kahvakuulaharjoittelua, kuntopiiriä ja steppiä.


Wanhat valiot

Perinteikkäistä naisvoimistelua pianosäestyksellä vaihtuvin ohjaajin 30+ –ikäisille.


Kahvakuula/käsipaino

Tunti toteutetaan patteriharjoitteluna, jossa tehdään tiettyä liikettä aikaa vastaan. Liikkeet haastavat monipuolisesti yläkroppaa, jalkoja ja keskivartaloa. Tunnilla on aina tarjolla liikkeistä kevyempi ja raskaampi versio ja jokainen saa itse määrittää, missä tahdissa liikkeitä suorittaa. Näin ollen tunti sopii sekä aloittelijoille että kokeneemmille ja halutessaan tunnilla voi nostattaa kunnolla sykettä. Turvallisen harjoittelun edistämiseksi ohjaaja antaa tunnin mittaan neuvoja ja vinkkejä tekniikkaan liittyen. Liikkeet voi tehdä joko käsipainoilla tai kahvakuulalla. Kahvakuulat ja käsipainot löytyvät Lahjan Tyttöjen toimitiloista.


Keppihuolto

Keppihuolto-tunnilla keskitytään ryhtilihaksistoon, kehon asentoihin, nivelkulmiin ja tukilihaksiston vahvistamiseen, unohtamatta liikkuvuutta ja lihaskuntoa lisääviä liikkeitä. Tunnilla jokainen saa tehdä harjoitteet omaan tahtiin ja itselleen sopivalla tavalla. Tunti sopii myös senioreille.



Aikuisten baletti (keski- & jatkotaso) 

Tunti on suunnattu aikuisille, joilta löytyy jo aiempaa kokemusta tanssin tai baletin parissa. Jos esimerkiksi olet aiemmin harrastanut tanssia ja kaipaat takaisin rakkaan harrastuksen pariin tai haluat esimerkiksi kokeilla uutta lajia muiden rinnalle, tunti sopii sinulle erinomaisesti. Baletti kehittää monipuolisesti esimerkiksi kehonhallintaa, koordinaatiota, liikkuvuutta sekä tasapainoa. Tunti sisältää lämmittelyosuuden sekä harjoituksia tangossa ja keskilattialla, ja tunneilla edetään ryhmän tason ja toiveiden mukaisesti. Tunneilla tehdään klassisen baletin tekniikkaan pohjautuvia harjoitteita jokaisen yksilöllistä kehoa kuunnellen ja kunnioittaen. Välillä harjoitellaan haastavampiakin liikkeitä, kuitenkin rennolla asenteella.







Linda Kulmala 
harrastustoiminnan koordinaattori
linda.kulmala(at)lahjantytot.fi                                                                                              050 438 8999 (ma-to 10-14)