Tuntikuvaukset

Valikoimastamme löytyy kouluikäisille monia erityylisiä tunteja. Tule kokeilemaan vaikka useampaa! Kaikilla tunneillamme painotetaan myös kasvatuksellisuutta ja korostetaan liikunnan merkitystä omalle hyvinvoinnille.

Alkeisbaletti 6-8v. 

Alkeisbaletissa tutustutaan baletin alkeisiin. Tunneilla opetellaan oman kehon käyttöä ja hallintaa, perusliikuntataitoja, rytmiikkaa, luovuutta ja koordinaatiota. 


DanceMix 6-7v. ja 7-9v. 

Motorisia perustaitoja kehittävää monipuolista liikuntaa, jossa samalla opitaan showtanssin alkeita. Tunneilla harjoitellaan tanssin perustekniikkaa ja musiikin ilmentämistä leikin avulla. Lisäksi myös temppuillaan ja tutustutaan eri välineisiin.


KidMix 7-10v. 

KidMixissä tutustutaan mm. voimistelun, tanssin ja temppuilun alkeisiin. Tunneilla liikutaan monipuolisesti ja vahvistetaan liikunnan perustaitoja sekä tutustutaan eri välineisiin - leikkejä ja pelejäkään unohtamatta. Tunneilla harjoitetaan myös lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Osallistujien omia toiveita kuunnellaan mahdollisuuksien mukaan. Tärkeintä tunneilla on liikkumisen ilo! Tunneilla on vaihtuva ohjaaja. 


Lyrica Dance 14v. +

Lyrical dance -tunneilla pääset fiilistelemään musiikkimaailman herkkien ja tunnerikkaiden biisien mukana. Tunnilla saat päästää tunteet valloilleen tanssin avulla. Tuntisisältöön kuuluu muun muassa tanssitekniikkaa, läpisalinharjoitteita ja loppukoreografioita. Lyrical dance ottaa vaikutteita muun muassa nykytanssista, joten lattiakaan ei jää vieraaksi näillä tunneilla. Tule rohkeasti fiilistelemään!


ShowDance alkeet 6-9v. ja 10v. +

Tunnilla harjoitellaan tanssin perustekniikkaa ja tanssitaan showtanssia. Tunti sisältää tanssitekniikan peruselementtejä yhdistettynä vauhdikkaisiin jazz-, show- ja street -tanssisarjoihin. Tärkeintä on tanssista nauttiminen kuitenkaan unohtamatta tekniikkapuolta, joka tuo tunneille sopivasti lisää haasteita. Tunnin rakenne noudattaa perinteistä tanssitunnin kaavaa edeten lämmittelystä, tekniikkaharjoitusten kautta tanssisarjaan.   


ShowDance alkeisjatko 8-10v. 

Tunnilla harjoitellaan tanssin perustekniikkaa ja tanssitaan showtanssia. Tunti sisältää tanssitekniikan peruselementtejä yhdistettynä vauhdikkaisiin jazz-, show- ja street -tanssisarjoihin. Tärkeintä on tanssista nauttiminen kuitenkaan unohtamatta tekniikkapuolta, joka tuo tunneille sopivasti lisää haasteita. Tunnin rakenne noudattaa perinteistä tanssitunnin kaavaa edeten lämmittelystä, tekniikkaharjoitusten kautta tanssisarjaan. Tunnille osallistujilta toivotaan vähintään 0,5-1 vuoden kokemusta tanssitunneista. 


ShowDance jatko 11-14v. ja 14v.+

Tunnilla syvennetään tanssin perustekniikkaa ja tanssitaan showtanssia. Tunti sisältää tanssitekniikan peruselementtejä yhdistettynä vauhdikkaisiin jazz-, show- ja street -tanssisarjoihin. Tärkeintä on tanssista nauttiminen kuitenkaan unohtamatta tekniikkapuolta, joka tuo tunneille sopivasti lisää haasteita. Tunnin rakenne noudattaa perinteistä tanssitunnin kaavaa edeten lämmittelystä, tekniikkaharjoitusten kautta tanssisarjaan. Tunnille osallistujilta toivotaan vähintään 1,5-2 vuoden kokemusta tanssitunneista. 


Sirkus ja akrobatia alkeet 7-10v. tytöille ja pojille

Sirkus ja akrobatia -tunneilla harjoitellaan akrobatian alkeita ja tutustutaan muun muassa jongleeraukseen, Rope Skipping - naruhyppelyyn ja tasapainoiluun. Tunneilla tehdään myös ikätasolle sopivia voima- ja liikkuvuusharjoitteita. Tule sirkustelemaan kannustavassa ja iloisessa ilmapiirissä!  


Sirkus ja akrobatia alkeisjatko 9-12v. 

Sirkus ja akrobatia -alkeisjatko tunneilla syvennetään akrobatiataitoja ja jongleeraustaitoja sekä tutustutaan mm. Rope Skipping-naruhyppelyyn ja tasapainoiluun. Tunneilla tehdään myös ikätasolle sopivia voima- ja liikkuvuusharjoitteita. Tule sirkustelemaan kannustavassa ja iloisessa ilmapiirissä!  


Tanssillinen voimistelu 11-14v. Tanssillinen voimistelu on tanssin ja voimistelun yhdistävä, suomalaiseen naisvoimisteluun pohjautuva laji, jossa  yhdistyvät liikunnan lisäksi rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. 


Voimistelu 7-9v. ja 10-11v. 

Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti voimistelun perustaitoja. Tunneilla myös temppuillaan ja tutustutaan erilaisiin välineisiin. Tuntien elämyksellisyyttä lisää pianosäestys. 


Voimistelukoulu 5-7v. 

Motorisia perustaitoja kehittävää monipuolista liikuntaa, jossa samalla opitaan voimistelun alkeita. Tunneilla myös temppuillaan ja tutustutaan erilaisiin välineisiin. 


Välinevoimistelu ja akrobatia 6-8v. ja 9-12v. 

Tunnilla harjoitellaan voimistelun lajitaitoja sekä tutustutaan voimisteluvälineisiin (pallo, naru, vanne). Tunnilla päästään myös harjoittelemaan akrobatian alkeita sekä kokeilemaan vaikeampiakin temppuja. Tunti pidetään Vähä-Heikkilän koululla.
Maija Mannerros 
harrastustoiminnan vastaava
puh. 040 046 3686 (ma-to klo 11-16)
maija.mannerros(at)lahjantytot.fi