Tuntikuvaukset

Valikoimastamme löytyy kouluikäisille monia erityylisiä tunteja. Tule kokeilemaan vaikka useampaa! Kaikilla tunneillamme painotetaan myös kasvatuksellisuutta ja korostetaan liikunnan merkitystä omalle hyvinvoinnille.


Akrobatia ja cheerleading 9-13v. ja 7-10v.

Cheerleading ja akrobatia -tunneilla harjoitellaan cheerleadingin alkeita, kuten akrobatiaa, erilaisia nostoja sekä hyppyjä, hauskanpitoa ja perusliikuntataitoja unohtamatta. Cheerleading on monipuolinen joukkuelaji, jota voi harrastaa kuka tahansa. 


Alkeisbaletti 5-8v.

Alkeisbalettitunneilla perehdytään baletin alkeisiin ikätasolle sopivien harjoitusten avulla. Ohella tulevat tutuksi oma keho ja sen pystyvyydet, ilmaisullisuus, rytmiikka, tanssituntien rakenne sekä ryhmässä yksin ja yhdessä toimiminen. Tärkein tavoite on kuitenkin löytää tanssin ilo ja sen tuomat mahdollisuudet


DanceMix 6-7v.,7-8v. ja 9-12v. 

Motorisia perustaitoja kehittävää monipuolista liikuntaa, jossa samalla opitaan showtanssin alkeita. Tunneilla harjoitellaan tanssin perustekniikkaa ja musiikin ilmentämistä leikin avulla. Lisäksi myös temppuillaan ja tutustutaan eri välineisiin.


KidMix 7-10v. 

KidMixissä tutustutaan mm. voimistelun, tanssin ja temppuilun alkeisiin. Tunneilla liikutaan monipuolisesti ja vahvistetaan liikunnan perustaitoja sekä tutustutaan eri välineisiin - leikkejä ja pelejäkään unohtamatta. Tunneilla harjoitetaan myös lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Osallistujien omia toiveita kuunnellaan mahdollisuuksien mukaan. Tärkeintä tunneilla on liikkumisen ilo! Tunneilla on vaihtuva ohjaaja. 


Lyrical Dance 12v. + ja 15v.+

Lyrical dance -tunneilla pääset fiilistelemään musiikkimaailman herkkien ja tunnerikkaiden biisien mukana. Tunnilla saat päästää tunteet valloilleen tanssin avulla. Tuntisisältöön kuuluu muun muassa tanssitekniikkaa, läpisalinharjoitteita ja loppukoreografioita. Lyrical dance ottaa vaikutteita muun muassa nykytanssista, joten lattiakaan ei jää vieraaksi näillä tunneilla. Tule rohkeasti fiilistelemään!


Nykytanssi 8-12v. (ei valikoimassa tällä hetkellä)

Lasten nykytanssitunneilla perehdytään nykytanssin tekniikoihin ja mahdollisuuksiin. Tunneilla mietitään, millaista liike voi olla ja miten sitä voidaan määritellä, käytetään tilaa kaikissa tasoissaan ja suunnissaan, tullaan tutuiksi oman kehon potentiaalin kanssa, rytmitetään erilaisia musiikkeja sekä opitaan toimimaan yksin, pareittain, pienryhmissä ja koko ryhmänä. Lisäksi päästään sisälle nykytanssitunneilla käytettävään perussanastoon ja erityisesti tanssin tuomaan tilaisuuteen ilmaista itseään!

Nykytanssi 12v. + (ei valikoimassa tällä hetkellä)

Nykytanssi on monipuolinen tanssilaji, jossa saa vaihtelua aina lennokkaista hypyistä lattiatyöskentelyyn saakka. Nykytanssille ominaisia piirteitä ovat muun muassa kehon painon käyttö, orgaanisuus, liikkeen ja ilmaisun luonnollisuus, dynamiikkojen vaihtelu sekä sulava eri tasojen käyttö. Nykytanssissa esiintyy usein myös tanssiakrobatiaa, mikä kehittää oppilaan kehonhallintaa sekä voimaa.

Tunneilla kannustetaan oppilaan oman luovuuden käyttöön ja kehitetään sitä esimerkiksi erilaisten hauskojen improvisaatio- ja kompositioharjoitusten avulla. Tärkeää on mielen ja kehon yhteys, jonka toteutuessa oikeastaan mikä vain voi olla tanssia!


HipHop alkeet 10v.+

Kuvaus tulossa pian!


HipHop/ShowDance 15v.+ 

Kuvaus tulossa pian!ShowDance 8-10v. ja 9-12v. alkeet/keskitaso

Tunnilla harjoitellaan tanssin perustekniikkaa ja tanssitaan showtanssia. Tunti sisältää tanssitekniikan peruselementtejä yhdistettynä vauhdikkaisiin jazz-, show- ja street -tanssisarjoihin. Tärkeintä on tanssista nauttiminen kuitenkaan unohtamatta tekniikkapuolta, joka tuo tunneille sopivasti lisää haasteita. Tunnin rakenne noudattaa perinteistä tanssitunnin kaavaa edeten lämmittelystä, tekniikkaharjoitusten kautta tanssisarjaan.  


ShowDance 13-16v. ja 16v.+ jatko

Tunnilla syvennetään tanssin perustekniikkaa ja tanssitaan showtanssia. Tunti sisältää tanssitekniikan peruselementtejä yhdistettynä vauhdikkaisiin jazz-, show- ja street -tanssisarjoihin. Tärkeintä on tanssista nauttiminen kuitenkaan unohtamatta tekniikkapuolta, joka tuo tunneille sopivasti lisää haasteita. Tunnin rakenne noudattaa perinteistä tanssitunnin kaavaa edeten lämmittelystä, tekniikkaharjoitusten kautta tanssisarjaan. Tunnille osallistujilta toivotaan vähintään 1,5-2 vuoden kokemusta tanssitunneista.


ShowJazz 10-13v.+ ja 14v.+ jatko

Showjazz on monipuolinen tanssitunti, jossa yhdistyy jazztanssin dynaamisuus ja rytmikkyys sekä showtanssin säihke, energisyys ja näyttävyys. Tunneilla opetellaan perustanssitekniikan lisäksi monipuolisia tanssisarjoja, ilmaisua ja esiintymistä. Tunnilla saat vahvuutta tanssitekniikkaan sekä pääset nauttimaan liikkeestä ja musiikista pidemmän loppusarjan kautta. Tunnille osallistujilta toivotaan aiempaa kokemusta tanssitunneille osallistumisesta.

ShowJazz 12-15v. alkeet/keskitaso 

Showjazz on monipuolinen tanssitunti, jossa yhdistyy jazztanssin dynaamisuus ja rytmikkyys sekä showtanssin säihke, energisyys ja näyttävyys. Tunneilla opetellaan perustanssitekniikan lisäksi monipuolisia tanssisarjoja, ilmaisua ja esiintymistä. Tunnilla saat vahvuutta tanssitekniikkaan sekä pääset nauttimaan liikkeestä ja musiikista pidemmän loppusarjan kautta. Tunnille osallistujilta toivotaan aiempaa liikuntataustaa.


Sirkus ja akrobatia 6-9v. ja 10-14v.

Sirkus ja akrobatia -tunneilla harjoitellaan akrobatian alkeita ja tutustutaan muun muassa jongleeraukseen, Rope Skipping - naruhyppelyyn ja tasapainoiluun. Tunneilla tehdään myös ikätasolle sopivia voima- ja liikkuvuusharjoitteita. Tule sirkustelemaan kannustavassa ja iloisessa ilmapiirissä!  


Voimistelu 6-7v., 8-11v. ja 12-15v. 

Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti voimistelun perustaitoja. Tunneilla myös temppuillaan ja tutustutaan erilaisiin välineisiin. 6-7v. ja 8-11v. -tunneilla on pianosäestys.


Voimistelukoulu 7-9v. 

Motorisia perustaitoja kehittävää monipuolista liikuntaa, jossa samalla opitaan voimistelun alkeita. Tunneilla myös temppuillaan ja tutustutaan erilaisiin välineisiin. 


Linda Kulmala
harrastustoiminnan koordinaattori
linda.kulmala(at)lahjantytot.fi                                                                                             050 438 8999 (ma-to 10-14)