Tuntikuvaukset

Perheliikuntatunneille lapsi osallistuu aina yhdessä oman aikuisen kanssa. Aikuinen voi olla  vanhempi, isovanhempi tai vaikkapa kummi. Yhdessä liikkuminen vahvistaa aikuisen ja lapsen välistä vuorovaikutussuhdetta ja tuottaa liikunnan iloa kummallekin. Kaikki harjoitukset ovat yhteisiä lapselle ja aikuiselle - myös aikuinen saa tunnilla kevyttä liikuntaa.


Aikuinen-vauva -jumppa 3-12kk

Vauvajumppa on vauvan ja aikuisen yhteinen hetki loruillen, laulaen, temppuillen sekä musiikin tahdissa liikkuen. Tunnilla liikutaan vauvan ehdoilla, unohtamatta aikuisen omaa liikkumista. Vauvan tulee jumppaan tullessaan osata kannatella päätään.

Aikuinen-taapero -jumppa 1-2v. ja 1-3v.

Lapsen ja aikuisen yhteinen liikuntatuokio. Tunneilla harjoitellaan perusliikuntataitoja ja vahvistetaan lapsen motorisia taitoja. Lisäksi temppuillaan, loruillaan sekä tutustutaan eri välineisiin. Tunnit sisältävät aina myös musiikkiliikuntaa. Tunnilla liikutaan lapsen ehdoilla, unohtamatta aikuisen omaa liikkumista.

Aikuinen-lapsi -voimistelu 2-4v.

Tunti on lapsen ja aikuisen yhteinen voimistelutunti. Tunneilla harjoitellaan perusliikuntataitoja sekä tutustutaan voimistelun alkeisiin. Tunnilla on pianosäestys. Tunneilla myös temppuillaan, lauletaan, loruillaan sekä tutustutaan eri välineisiin. Tunnilla liikutaan lapsen ehdoilla, unohtamatta aikuisen omaa liikkumista.

Perhetemppuilu 1-3v. ja 2-6v.

Tunti on lapsen ja aikuisen yhteinen temppuilutunti. Tunneilla lapset liikkuvat ja leikkivät yhdessä oman aikuisen kanssa kehittäen lapsen liikunnallisia ja sosiaalisia valmiuksia. Tunneilla harjoitellaan perusliikuntataitoja monipuolisesti sekä aikuisen ja lapsen yhteistä pariakrobatiaa. Tunneilla käytetään musiikkia, lauluja ja loruja sekä tutustutaan erilaisiin välineisiin ja liikuntaleikkeihin. 1-3v. tunneilla on joka kerta temppurata osana tuntia. Tunneilla niin aikuiset kuin lapsetkin saavat hien pintaan!

Aino Salonen 
harrastustoiminnan koordinaattori
aino.salonen@lahjantytot.fi                                                                                         050 438 8999 (ma-to 10-14)