Tuntikuvaukset

Perheliikuntatunneille lapsi osallistuu aina yhdessä oman aikuisen kanssa. Aikuinen voi olla  vanhempi, isovanhempi tai vaikkapa kummi. Yhdessä liikkuminen vahvistaa aikuisen ja lapsen välistä vuorovaikutussuhdetta ja tuottaa liikunnan iloa kummallekin. Kaikki harjoitukset ovat yhteisiä lapselle ja aikuiselle - myös aikuinen saa tunnilla kevyttä liikuntaa.Aikuinen-vauva -jumppa 3-12kk

Vauvajumppa on vauvan ja aikuisen yhteinen hetki loruillen, laulaen, temppuillen sekä musiikin tahdissa liikkuen. Tunnilla liikutaan vauvan ehdoilla, unohtamatta aikuisen omaa liikkumista. Vauvan tulee jumppaan tullessaan osata kannatella päätään.

Aikuinen-lapsi -jumppa 1-3v.  (ei tällä hetkellä valikoimassa)

Lapsen ja aikuisen yhteinen liikuntatuokio. Tunneilla harjoitellaan perusliikuntataitoja ja vahvistetaan lapsen motorisia taitoja. Lisäksi temppuillaan, loruillaan sekä tutustutaan eri välineisiin. Tunnit sisältävät aina myös musiikkiliikuntaa. Tunnilla liikutaan lapsen ehdoilla, unohtamatta aikuisen omaa liikkumista.

Aikuinen-lapsi -voimistelu 2-3v.

Tunti on lapsen ja aikuisen yhteinen voimistelutunti. Tunneilla harjoitellaan perusliikuntataitoja sekä tutustutaan voimistelun alkeisiin. Tunnilla on pianosäestys. Tunneilla myös temppuillaan, lauletaan, loruillaan sekä tutustutaan eri välineisiin. Tunnilla liikutaan lapsen ehdoilla, unohtamatta aikuisen omaa liikkumista.


Perhetemppuilu 1-3v. ja 2-6v.

Tunti on lapsen ja aikuisen yhteinen temppuilutunti. Tunneilla lapset liikkuvat ja leikkivät yhdessä oman aikuisen kanssa kehittäen lapsen liikunnallisia ja sosiaalisia valmiuksia. Tunneilla harjoitellaan perusliikuntataitoja monipuolisesti sekä aikuisen ja lapsen yhteistä pariakrobatiaa. Tunneilla käytetään musiikkia, lauluja ja loruja sekä tutustutaan erilaisiin välineisiin ja liikuntaleikkeihin. 1-3v. tunneilla on joka kerta temppurata osana tuntia. Tunneilla niin aikuiset kuin lapsetkin saavat hien pintaan!


BabyBic (alkaa keväällä 2022)

Tunti on aikuisen ja vauvan yhteinen liikuntahetki. Tunnin pääpaino on aikuisen liikkumisessa, mutta vauvat saavat olla tunnilla mukana ja heidän kanssaan saa seurustella tunnin aikana. Vauvaa voi halutessaan myös käyttää harjoitteissa painona. Tunneilla harjoitellaan lantionpohjan tunnistamista, aktivointia ja rentouttamista. Tunti koostuu alkulämmittelystä, lantionpohjan aktivointiharjoitteista, lihaskuntoharjoittelusta ja loppuverryttelystä. Tunnille saa osallistua myös ilman vauvaa. Otathan tunnille tullessasi mukaan pyyhkeen, tätä käytetään apuna lantionpohjan tunnistamisessa!Linda Kulmala 
harrastustoiminnan koordinaattori
linda.kulmala(at)lahjantytot.fi                                                                                             050 438 8999 (ma-to 10-14)