Lahjan Tytöt

Lahja Salviander 
1915-2000

Lahjan Tytöt ry perustettiin vuonna 1971 jatkamaan ja täydentämään Lahja Salvianderin liikuntakoulun työsarkaa ja perinteitä. Seuraan kuuluu tällä hetkellä noin 800 jäsentä, joita ohjaa noin 60 koulutettua valmentajaa, ohjaajaa ja säestäjää.

Lahjan Tytöt on Suomen Voimisteluliitto Svolin jäsenseura. Lahjan Tytöt on myös yksi liiton ensimmäisistä Sinettiseuroista. Nuori Suomi Sinettiseurat ovat nuorisourheilun laatuseuroja, jotka ovat saaneet tunnustuksen ansiokkaasta nuorisotoiminnasta.

Tavoitteenamme on tarjota haasteellisia ja nautinnollisia elämyksiä voimistelun, tanssin ja liikunnan parissa kaikenikäisille hyvässä seurassa. Seura opettaa lapset pienestä pitäen ymmärtämään liikunnan merkityksen omalle hyvinvoinnilleen. Kasvatuksellisuus, liikunnan ilo ja kansainvälisyys ovat seurallemme tärkeitä arvoja.  

Kannustamme seuramme jäseniä kunnioittamaan ja arvostamaan muita, noudattamaan seuran yhteisiä sääntöjä sekä kantamaan vastuuta yhteisistä asioista. Tavoitteena on, että jokainen Lahjan Tyttöjen jäsen voi nauttia ryhmässä liikkumisesta ja oppia uutta. 

Haluamme Lahjan Tytöissä liikunta- ja musiikkikasvatuksen ohella painottaa seuratoiminnassamme myös jatkuvaa kansainvälisyyskasvatusta. Pyrimme osaltamme lisäämään nuorten kansainvälistä kanssakäymistä.

Tavoitteenamme on kehittyä menestyksekkäänä joukkuevoimistelu- ja tanssiseurana panostamalla erityisesti ohjaajien ja valmentajien koulutukseen sekä näkyä jatkossakin erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa paitsi kotikaupungissamme myös valtakunnallisilla ja kansainvälisillä areenoilla. 

Lahjan Tytöillä on ystävyyskoulu, Upland Country Day School, USA:ssa Pennsylvanian osavaltiossa ja ystävyysseura, Vereinigte Turnerschaft Zweibrüken, Saksassa.