Iso-Britannia 2009

Tiistai-iltana 13.1.2009 Trifolium ja Fiorit lähtivät Helsingin lentokentältä kevyin matkalaukuin kohti Englantia. Lontoon Gatwickissä odotti idyllinen ja viihtyisä lentokenttähotelli sekä buffet-illallinen, joka yllätti kaikki iloisesti!

Keskiviikkona bussikuskimme Vesa vei meidät minibussilla Lontoosta Kenilworthiin ja melkein suoraan esiintymään paikalliseen kouluun, jossa tanssi on valinnainen oppiaine. Pidimme ensin pienen workshopin naisvoimistelun saloista tanssilinjalaisille ja esitimme sen jälkeen itse ohjelmiamme. Saimme innostuneen vastaanoton ja paljon kiitosta!

Kenilworth on kuuluisa ravintoloistaan ja loistavista kokeistaan, joten kukin löysi mieluisaa syötävää aivan kaupungin keskustasta. Ruoan jälkeen oli aika siirtyä isäntäperheisiin, ja loppuilta menikin heihin tutustuessa.

Torstaina suuntasimme paikallisella bussilla kohti Leamingtonia ja tanssistudiota nimeltä Motion House. Siellä meitä oli vastassa hyväntuulinen tanssinopettajamme Junior, joka ohjasi meidät modernin tanssin nostojen ja pariliikkeiden ihmeelliseen maailmaan. Kolmen tunnin harjoittelun jälkeen meillä olikin jo kiire esiintymään yksityiskouluun, jossa opiskeli hyvin nuoria lapsia. He näyttivät nauttivan esityksistä, ja jälkikäteen saimme rehtorilta vuolaan kiitoskirjeen ja kutsun tulla heille uudelleen esiintymään. Loppuilta oli vapaata, joten käytimme sen shoppaillen Leamingtonissa.

Perjantaina raahauduimme lihakset kipeinä takaisin Motion Houseen, jossa tanssitunnit jatkuivat saman opettajan johdolla. Teimme oppimistamme liikkeistä pienen koreografian, jota esitimme koulun henkilökunnalle. Lisäksi esitimme muutaman esiintymisohjelmistamme, jotta Motion Housen väki saisi käsityksen myös naisvoimistelusta.

Juniorin tanssitunnit olivat ehdottomasti matkamme kohokohta. Vaikka jokainen lihas kipeytyikin, niin mieli oli korkealla ja opetus täytti odotuksemme! Iltapäivällä pääsimme paikalliseen "Health club":iin rentoutumaan Body Balance -tunnin ja kylpylän merkeissä. Erityisesti jäi mieleen eukalyptuksella piristetty höyrysauna ja poreammeet...

Illan ruokailua varten oli varattu paikat aidosta englantilaisesta pubista, jossa moni söi hampurilaisen tai perinteisen "fish and chips" -aterian. Illanviettoon kuului myös perinteinen pubi-visa, jossa kolme joukkuetta yritti parhaansa mukaan vastata tietokilpailukysymyksiin. Apujoukkoina oli isäntäperheitä ja heidän ystäviään.

Lauantaina pikkubussi kiidätti innokkaat shoppailijat Lontoon Oxford-streetille. Kaikki taisivat saada ostoshalunsa täytettyä muutaman tunnin aikana ennen Chicago-musikaalin alkua. Musikaali oli loistava kaikkine tanssiesityksineen, ja siitä riitti muisteltavaa vielä illallisellakin. Ravintolamme sijaitsi aivan Thames-joen rannalla, ja näkymät lasiseinäisen ravintolan ylimmäisestä kerroksesta olivat huikeat. Lontooseen olisi ollut mukava jäädä, mutta tällä kertaa yövyimme vielä yhden yön isäntäperheissä Kenilworthissä.

Sunnuntaina oli aika pakata kamppeet ja kiittää isäntäperheitä vieraanvaraisuudesta. Bussimatka Lontoon Stansteadin lentokentälle sujui hyvin, mutta check-in toikin sitten pientä jännitystä elämään: lentoyhtiön tietokoneohjelma kun ei osannut käsitellä henkilöiden nimiä, joissa esiintyi ä tai ö kirjain. Kaikesta kuitenkin selvittiin, ja viime tipassa viimeinenkin matkaseurueestamme pääsi koneeseen. Lento meni hyvin ja saavuimme myöhään sunnuntai-illalla koti Suomeen.

Matka oli onnistunut ja loistava päänavaus yhteistyölle Englannin suuntaan. Lahjan Tytöt ovat valloittaneet nyt myös Englannin!