Lissabon 2003

Gymnastrada Lissabon 2003

                         

 

Gymnaestrada Lissabonissa 19.- 26.7.2003

Saavuimme lämpimään Lissaboniin myöhään lauantai-illalla ja majoittauduimme hieman keskustan ulkopuolella sijaitsevaan pieneen ”Dos Anjos” -hotelliin. Vastaanotto hotellissa oli alusta alkaen hyvin positiivinen, vaikka kommunikointiin tarvittiinkin toisinaan avuksi myös käsiä.

Suurin osa koko Gymnaestrada-tapahtuman toiminnasta sijoittui kauniille vuoden 1998 Expo- alueelle aivan Tejo-joen rantaan. Alueella pyöri erilaisia esityksiä aamusta iltaan ja jo pelkästään niiden ihmettelemiseen olisimme voineet kuluttaa koko viikon. Sunnuntai-ilta huipentui kaupungin laidalla sijaitsevalle kansalliselle stadionille, jossa saimme kokea aidon kansainvälisen urheilutapahtuman tunnelmaa. Oli hienoa edustaa Suomea ja seistä hämärtyvällä kentällä yhdessä useiden tuhansien muiden osallistujien kanssa!

Tiistaiaamuna lähdimme joukolla katsomaan Suomen kenttänäytöstä, jonka nuorten osuudessa kolme tytöistämme esiintyi. Näytöksen teemana olivat luonnonvoimat ja nuorten värikäs ”Tuli” leiskui rytmikkäästi Daruden tahdissa. Heti esityksen jälkeen säntäsimme junaan, joka vei meidät kohti uskomattoman kaunista Cascaisten rantaa.

Keskiviikko päivä kului Expo-alueen Atlantic-hallissa,  jossa tytöt ensin päivällä harjoittelivat ja myöhemmin illalla esiintyivät täydelle katsomolle Pohjoismaiden yhteisessä näytöksessä. Suoriuduimme omasta Tivoli-osuudestamme kunnialla. Ballerinoilla nauhat hulmusivat kauniisti ja vannetytöt pyörittivät vanteitaan yhtä aikaa ja tahdissa. Tunnelma hallissa oli mahtava!

Torstaina rentouduimme taas rannalla ja illalla olimme katsomassa odotettua Brasilian näytöstä, jossa näimme esimakua maan aidosta karnevaalimenosta.

Perjantai oli erityisen odotettu päivä myös ohjaajille, sillä ohjelmassa oli esiintyminen suuressa Colombo -ostoskeskuksessa. Vielä aamulla oli epävarmaa, pääsisivätkö myös ohjaajat esittämään viime päivinä harjoittelemansa tanssin, mutta hyvinhän siinä onneksi kävi – kaikki saivat esiintyä upealla keskusaukiolla, palmujen ympäröimällä lavalla. Runsasjoukkoisessa yleisössä oli myös tuttuja, sillä Turun Jyry esiintyi meidän jälkeemme. Perjantai-iltamme huipentui juhlaillalliseen Lissabonin Hard Rock Cafeessa. Syötyämme siirryimme henkilökunnan pyynnöstä ravintolan alakertaan tanssimaan ja nauttimaan illasta. Tällä kertaa yhteinen illallisreissumme onnistui loistavasti!

Lauantaina jokainen sai viimeisen matkapäivän kunniaksi valita mitä tekisi. Osa meni ensin katsomaan upeaa useiden maiden yhteistyönä toteutettua FIG-galaa, toiset viettivät koko päivän kierrellen tapahtuma-alueella ja läheisessä ostoskeskuksessa.

Mahtavan viikon päätteeksi kokoontuivat kaikki osallistujat jälleen lauantai-illalla stadionille, jossa vietimme yhdessä päättäjäisjuhlia. Virallisen osuuden jälkeen meno sen kuin parani, kun kaikki voimistelijat ja tukijoukot, ikään tai kansallisuuteen katsomatta, kutsuttiin nurmelle tanssimaan. Ohjelmassa oli myös traditionaalista edustusasujen vaihtoa, eikä näin ollen monellakaan meistä ole enää lähtiessämme mukaamme pakkaamaa sinivalkoista suomiasua. Tanssimme ja nautimme rennosta menosta loppuun asti, sillä hotellissa meitä odottivat ainoastaan viimeistelyä vaille valmiiksi pakatut matkalaukut.

Sunnuntaiaamun aamiaisella olo oli haikea syödessämme kahdeksatta kertaa hotellin tuttua juustosämpylää. Lyhyet yöunet ja kiireinen viikko painoivat luomillamme ja suurimman osan kotimatkasta me monet vietimme sikeästi untenmailla…