USA 2010

Ryhmä Lahjan Tyttöjä matkasi helmikuussa yhdeksitoista päiväksi esiintymään Yhdysvaltoihin.  Lahjan Tytöillä on Pennsylvaniassa ystävyyskoulu, Upland Country Day School, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo kohta 35 vuotta. Joka vuosi yksi Lahjan Tyttö viettää vuoden oppilaana koulussa, ja ryhmä voimistelijoita matkaa Yhdysvaltoihin esiintymään muutaman vuoden välein. Tällä kertaa ryhmä koostui 37 jäsenestä; voimistelijoita oli 26 ja loput olivat valmentajia ja muita huoltajia. Matkaa olimme valmistelleet jo vuoden verran – raha oli kerätty talkootöillä, ja koko syksy oli mennyt ohjelmistoa valmistellessa. Suurin voimanponnistuksemme oli tunnin mittainen Aladdin-show, joka kertoi köyhän katurotan Aladdinin ja prinsessa Jasminen tarinan.

Matkaan lähdettiin 18.2. Helsinki-Vantaan lentokentältä. Ensin suuntasimme Pennsylvanian pikkukaupunkiin Kennett Squareen, jossa ystävyyskoulumme sijaitsee. Majoituimme koulun oppilaiden ystävällisiin perheisiin, joista jokainen viihdytti vapaailtoina tyttöjä mitä hauskimmilla tavoilla. Muutamat pääsivät ratsastamaan, ja shoppailu oli myös suosittua. Ryhmän koostuessa lähes neljästäkymmenestä naisesta, oli tietenkin viralliseenkin aikatauluun varattu tilaa ostosten tekemiseen. Vierailimme Lancasterin suurilla outleteilla sekä yhdessä Amerikan suurimmista ostoskeskuksista, King of Prussiassa.

Kiersimme myös ympäristön suuria kaupunkeja. Philadelphiassa kävimme katsomassa Yhdysvaltain kansallismuistomerkkiä, Liberty Belliä, sekä söimme maankuuluja Philadelphia Cheesesteakejä. Baltimore on yksi kauneimmista kesäkaupungeista, mutta ei petä talvellakaan. Baltimoressa vierailimme muun muassa National Aquariumissa, jossa näimme huiman 4D-elokuvan. Näimme myös delfiinishow’n, ja kaikkien suureksi yllätykseksi matkanjohtajamme valittiin avustamaan show’ssa!

Pelkkää hupia matka ei tietenkään ollut. Esiinnyimme ystävyyskoulullamme Uplandissa, läheisessä high schoolissa, Pennington Schoolissa sekä New Yorkissa, Scandinavian Housessa. Yksi esiintyminen peruttiin harmiksemme huonon sään takia, Jenkeissä kun ei aurauspalvelu ole yhtä tehokas kuin koto-Suomessa. Esityksistämme pidettiin suuresti, Pennington Schoolissa oppilaat nousivat jopa osoittamaan suosiotaan seisten.

Viimeiset neljä päivää matkastamme vietimme Isossa Omenassa, New Yorkissa. Mahtava kaupunki ei petä koskaan!  Nähtävyyksistä vierailimme Empire State Buildingin huipulla, kävimme katsomassa surullisen kuuluisaa Ground Zeroa sekä vierailimme Luonnonhistoriallisessa Museossa, joka on tuttu myös elokuvasta Night at the Museum. Yksi hauskimpia retkiä oli bussilla tehtävä TV and Movie Location Tour, joka esitteli meille kuuluisia New Yorkin kuvauspaikkoja. Kävimme muun muassa kuuluisan hotelli Plazan edessä, Frendien talolla, sekä näimme missä julkkikset asustelevat. Matkan yksi selkeä kohokohta oli broadway-show Wicked, joka kertoo Ozin noitien salatun tarinan. Musikaali huumasi uskomattomalla puvustuksellaan ja lavastuksellaan, sekä mahtavilla laulu- ja näyttelijäsuorituksillaan.

Kotiin pääsimme lähtemään ajallaan lumisesta ja epävakaasta säästä huolimatta, matkalaukut monta kiloa panavampina kuin tullessa. Matkan jälkeen olimme kaikki taas monta hauskaa ja avartavaa kokemusta rikkaampia!