USA 2013

Lahjan Tyttöjen kansainvälisentoiminnan huippukohta vuonna 2013 oli ehdottomasti kymmenen päivän esiintymismatkamme Amerikan Yhdysvaltoihin helmikuussa. Kohteena oli perinteisesti ystävyyskoulumme Upland Country Day School Pennsylvaniassa, jossa vuosittain opiskelee yksi tai kaksi Lahjan Tyttöjen stipendiaattia vaihto-oppilaana. Uplandin lisäksi vietimme kolme päivää säkenöivässä New Yorkissa ja vierailimme myös Washington D.C:ssä ja Philadelphiassa. Matka oli mitä ikimuistoisin niin nähtävyyksien, esiintymiselämysten kuin uusien ystävyyssuhteidenkin puolesta.

New Yorkissa ehdimme tutustumaan kuuluisaan luonnonhistorialliseen museoon – Museum of Natural History:iin, Brooklyn Bridge:een, taivasta hivelevään Empire State Building:iin sekä surullisen kuuluisaan Ground Zero:oon. Parhaiten New Yorkista taisi kuitenkin kaikille jäädä mieleen sykähdyttävä Broadway-musikaali Leijonakuningas, ammattimainen tanssitunti paikallisessa Broadway Dance Center -tanssikoulussa sekä yksityinen, opastettu Gossip Girl -kiertoajelu, jossa päästiin tutustumaan kyseisen huippusuositun TV-sarjan kuvauspaikkoihin ja sisäpiirijuoruihin. Ei kaupungin tarjoamat shoppailumahdollisuudetkaan ketään kylmäksi jättäneet.

Esiinnyimme matkalla kolme kertaa eri kouluilla ison yleisön edessä. Noin 45 minuutin mittainen koreografiamme Lumikki ja kahdeksan kääpiötä saavutti suuren suosion ja hurjasti kehuja niin amerikkalaisessa kuin kotimaisessakin yleisössä. Nautimme esiintymisestä täysin rinnoin ja hyvä niin, onhan esiintyminen ja voimistelun ilon välittäminen maailmalle näiden matkojen päätarkoitus.

Uplandissa tytöt asuivat koulun oppilaiden perheissä. Perheissä asuminen on tytöille iso kokemus itsessään, koska siten pääsee aidoimmillaan tutustumaan vieraaseen kulttuuriin ja pystyy parhaiten solmimaan uusia kaveri- ja tuttavasuhteita. Toivottavasti tulevaisuuden matkoillammekin pääsemme majoittumaan mahdollisimman usein paikallisiin koteihin.