Zweibrücken 2004

Ryhmä Lahjan Tyttöjä vieraili 8.-14.6.2004 Etelä-Saksassa, Zweibrückenissä, kutsuttuna sinne esiintymään Ruusutarhan 90-vuotisjuhliin. Ruusutarhassa syntymäpäiviä juhlittiin erilaisten ohjelmanumeroiden ja esitysten parissa. Lahjan Tyttöjen ohjelmanumerot olivat paikallisen yleisön mieleen. Esiintymisiä oli Ruusutarhassa sekä päivä- että iltatilaisuuksissa. Tuttuun tapaan ohjelmassa oli sekä perinteistä suomalaista naisvoimistelua, rivakkaa tanssia kansallispuvuissa sekä modernimpaa ja menevämpää jazz-tanssia.

Muuten matkan ohjelmaan kuului mm. paikallisen tanssiryhmän treenitunnille osallistuminen,ostospäivä Saarbrückenissä sekä vapaa-ajan toimintaa majoitusperheen jäsenten kanssa. Zweibrückenin urheiluseura VTZ on Lahjan Tyttöjen pitkäaikainen ystävyysseura.

Ruusutarhassa on esiinnytty jo 1970-luvulla ja sinne on istutettu myös aito suomalainen koivu, jonka luona tälläkin kertaa otettiin jo perinteinen ryhmäkuva.

Lahjan Tytöt ovat muullakin tavoin juurruttaneet juurensa ja suomalaisuuden kaupunkiin paitsi istuttamansa koivun myötä. Kaksi entistä Lahjan Tyttöä löysivät vuosia sitten esiintymismatkallaan itselleen elämänkumppanin Zweibrückenistä, jossa he asuvat edelleen perheidensä kanssa. He ovat aina vastassa ja odottamassa Lahjan Tyttöjen ryhmää, sekä pitävät yhteyttä seuraamme ja järjestävät esiintymismatkojamme.

Kansainvälinen yhteistyömme toimii siis erinomaisesti!