Joukkueet

Tanssi välittää taitoa, tunnetta ja elämyksiä 


Lahjan Tyttöjen tanssivalmennus tarjoaa laadukasta tanssivalmennusta Performing Arts- tanssilajeissa, erityisesti showtanssissa. Showtanssissa yhdistyy eri tanssilajien, kuten jazzin, nykytanssin ja katutanssien tyylit ja tekniikat. Showtanssi on esittävä laji, ja koreografia usein keskittyykin tietyn teeman ympärille. Näyttävyys on merkittävä  osa showtanssia, ja koreografian näyttävyyttä lisätäänkin usein vaativilla teknisillä elementeillä, kuten korkeilla hypyillä, pirueteilla ja akrobatialiikkeillä. Merkittävä osa showtanssia ovat myös näyttävät asut, ilmaisu, musiikki ja mahdollinen rekvisiitta.


Tanssivalmennuksen edustuskokoonpanot tähtäävät Finnish Dance Organizationin vuosittain järjestämiin PerformingArts SM -kilpailuihin. Tämän lisäksi kilpaillaan useissa pienemmissä kilpailuissa. Tanssijoiden on mahdollista kilpailla muodostelma-koreografialla (8-24 tanssijaa), pienryhmällä (3-7 tanssijaa) tai soololla/duolla (1-2 tanssijaa).


Tanssijoiden treeniviikot koostuvat jazztanssitunneista, baletista, fysiikkatreeneistä sekä koreografiatreeneistä. Lahjan Tytöissä panostetaan erityisesti tanssin ikäkausien yhteisöllisyyteen, mikä näkyy erityisesti erilaisten leirien ja yhteisten treenipäivien muodossa.


Tutustu tanssin joukkueisiin!