Säännöt

Show Your Dance by Cailaptanssikilpailun säännöt 2019

Showtanssissa otetaan vaikutteita monista eri tanssilajeista. Myös akrobaattisia elementtejä voi olla sisällytettynä koreografiaan. Keskeisiä asioita ovat show ja esiintyminen – esityksellä tulee olla jokin teema tai idea. Itse tanssissa huomionarvoista on liikkeen jatkuvuus, tekniikka, tarkkuus ja selkeys.

Ryhmät voivat esittää ohjelmansa valitsemansa musiikin tahtiin yhdistellen omalla persoonallisella tavalla kaikkia tanssin lajeja. Kilpailussa ei sallita kilpa-aerobicohjelmia eikä joukkuevoimistelun tai rytmisen voimistelun ohjelmia.

Ikäsarjat

Ryhmäshowtanssi: 
alle 9-vuotiaat (vuonna 2011 ja sitä myöhemmin syntyneet)
9-11-vuotiaat (vuosina 2010-2008 syntyneet)
12-14-vuotiaat (vuosina 2007-2005 syntyneet)
15-18 -vuotiaat (vuosina 2004-2001 -syntyneet)
yli 18-vuotiaat (vuonna 2000 ja sitä aiemmin syntyneet)

Soolot: 
Alle 12-vuotiaat (vuonna 2008 ja sitä myöhemmin syntyneet)
12-15 -vuotiaat (vuosina 2007-2004 syntyneet)
16-vuotiaat ja sitä vanhemmat (vuonna 2003 ja aikaisemmin syntyneet)

Duot/triot: 
Alle 12-vuotiaat (vuonna 2008 ja sitä myöhemmin syntyneet)
12-15 -vuotiaat (vuosina 2007-2004 syntyneet)
16-vuotiaat ja sitä vanhemmat (vuonna 2003 ja aikaisemmin syntyneet)

Ryhmäshowtanssissa vähintään puolet osallistujia tulee olla oikean ikäisiä. Ryhmässä tulee olla vähintään neljä esiintyjää. Duot / triot sarjassa osallistutaan sarjaan vanhemman esiintyjän mukaan.

Kilpailuun mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Osallistujat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Osallistujia ei vakuuteta järjestäjän toimesta.

Ohjelmalla tulee olla nimi. Jokaisesta ohjelmasta veloitetaan osallistumismaksu. Jälki-ilmoittautuneiden maksu on kaksinkertainen. Ryhmä voi osallistua tapahtumaan vain yhdellä ohjelmalla / sarja. Ryhmäohjelman kesto on enintään 4 minuuttia. Duo / trio ja soolo-ohjelmien maksimikesto on 2 minuuttia 15 sekuntia. Saman ohjelman voi tapahtumassa esittää vain kerran.

Ohjelman musiikki on vapaavalintainen. Musiikki tulee olla ikätasolle sopiva. Ohjelman musiikki tulee lähettää mp3-muodossa osoitteeseen showyourdance@lahjantytot.fi 18.3.2019 mennessä. Myöhästyneistä musiikeista veloitamme 40 € / musiikki. Viestissä tulee lukea seura / koulu, ryhmä, ohjelman nimi, ikäsarja sekä tiedot sisääntulosta ja poistumisesta. Laitathan otsikoksi "SYD-musiikki ja seuran / koulun ja joukkueen nimi". Lisäksi musiikki tulee olla kilpailuissa ryhmällä mukana mp3-muodossa esim puhelimessa / tabletilla.

Esiintymisasu on vapaavalintainen. Lavasteina, välineinä ja rekvisiittana saa käyttää kaikkea, minkä ryhmä voi tuoda lavalle sisääntulon aikana ja viedä mennessään poistuessaan lavalta. Rekvisiitta, lavastus, hiusvärit tai body paint eivät saa liata esiintymisaluetta eikä esiintymisasusta saa irrota lavalle mitään.

Esiintymisalueen koko on n. 12x12 m. Esiintyminen tapahtuu rajatulla alueella, lattiamateriaalina tanssimatto.

Ryhmien harjoitusaika määräytyy osallistuvien esitysten määrän mukaan. Tarkempi harjoitusaika ilmoitetaan infokirjeessä, joka lähetetään viimeistään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa yhteyshenkilölle sähköpostilla.

Alle 9-vuotiaiden sarjassa kaikki osallistujat palkitaan samanarvoisella mitalilla. Muissa sarjoissa kolme parasta joukkuetta palkitaan kulta-, hopea- ja pronssimitalein. Lisäksi tapahtumassa jaetaan tuomariston ja Cailapin edustajan valitsemia kunniamainintoja. Kaikille esityksille annetaan kirjallinen palaute ja sijoitukset sijasta 4 eteenpäin ilmoitetaan valmentajille.

Lahjan Tytöt varaa oikeuden muuttaa kilpailun sääntöjä.


TIEDUSTELUT
Maija Mannerros
maija.mannerros@lahjantytot.fi
0400 463 686 (ma-to klo 11–16)

PDF-tiedostoSYD_kilpailukutsu2019.pdf (242 kB)
Lataa kilpailukutsu 2019 tästä!