Säännöt

Show Your Dance by Cailap- tanssikilpailun säännöt 2022

Show Dance

Showtanssissa otetaan vaikutteita monista eri tanssilajeista. Myös akrobaattisia elementtejä voi olla sisällytettynä koreografiaan. Keskeisiä asioita ovat show ja esiintyminen – esityksellä tulee olla jokin teema tai idea. Itse tanssissa huomionarvoista on liikkeen jatkuvuus, tekniikka, tarkkuus ja selkeys.
Ryhmät voivat esittää ohjelmansa valitsemansa musiikin tahtiin yhdistellen omalla persoonallisella tavalla kaikkia tanssin lajeja. Kilpailussa ei sallita kilpa-aerobicin, joukkuevoimistelun tai rytmisen voimistelun ohjelmia.

Kilpailussa järjestetään showtanssissa sarjat sooloille, duoille, pienryhmille sekä isoille ryhmille. Lisäksi kilpailussa tanssitaan Rising Star sekä MiniDance -sarjat, joihin saa osallistua sekä shown että discon ohjelmilla. Näissä kahdessa sarjassa osallistujia ei laiteta järjestykseen, mutta kaikki saavat kirjallisen palautteen. MiniDance -sarjassa (alle 9v.) kaikki osallistujat saavat mitalin.

Disco Dance

Discotanssiohjelmilla ei tarvitse olla erillistä teemaa tai nimeä. Ohjelmassa tärkeää on tanssijan nopeuden, voiman ja notkeuden näkyminen. Tuomaroinnissa huomio keskittyy mm. liikkeiden yhteensopivuuteen ja monipuolisuuteen, rytmiikan ja dynamiikan vaihteluun, tanssitekniikkaan ja tilankäyttöön. Näyttävyys ja ulosanti ovat myös iso osa discotanssia. Discotanssin tuomaroinnissa noudatetaan Finnish Dance Organizationin tuomarointikriteerejä.

Kilpailussa järjestetään discotanssissa sarjat sooloille, duoille ja pienryhmille. Lisäksi kilpailussa tanssitaan Rising Star sekä MiniDance -sarjat, joihin saa osallistua sekä shown että discon ohjelmilla. Näissä kahdessa sarjassa osallistujia ei laiteta järjestykseen, mutta kaikki saavat kirjallisen palautteen. MiniDance -sarjassa (alle 9v.) kaikki osallistujat saavat mitalin.

DiscoDancessa (soolot ja duot) kierroksen alussa kilpailijat tanssivat yhdessä 30 sekuntia. Tämän jälkeen kilpailijat tanssivat varsinaisen kilpailukierroksen yksi teos kerrallaan. Lopuksi kilpailijat tanssivat yhdessä vielä 1 minuutin.

Ikäsarjat

Puolet ryhmän osallistujista tulee olla oikean ikäisiä sarjaan. Loput tanssijat saavat olla ylittäjiä tai alittajia. Mikäli tilanne on 50/50 kahden sarjan välillä, osallistutaan vanhempien tanssijoiden edustamaan sarjaan. Duo-sarjoissa ikäsarja tulee valita vanhemman tanssijan mukaan.

Musiikki ja ohjelman pituus

Showtanssissa soolo- ja duo -teosten maksimipituus on 2 min 15 sek. Pienryhmien sekä isojen ryhmien teosten maksimipituus on 4 min.

Discotanssissa soolojen ja duojen pituus on 1 min. Junioreiden ja aikuisten discopienryhmäkoreografioiden pituus on 2 min ja lasten 1 min 30 sek. Discotanssissa musiikki tulee järjestäjän puolesta.

Saman ohjelman voi tapahtumassa esittää vain kerran.

Ohjelman musiikki on vapaavalintainen. Musiikki tulee olla ikätasolle sopiva. Showohjelman musiikki tulee lähettää mp3-muodossa osoitteeseen sydmusiikit@gmail.com ke 12.1.2022 mennessä. Myöhästyneistä ja väärin nimetyistä musiikeista veloitamme 40€ / musiikki. Nimeä

musiikki ryhmän nimi_ohjelman nimi_sarja esim. fiona_kukkaiskeijut_lapset2. Lisäksi musiikki tulee olla kilpailuissa ryhmällä mukana mp3-muodossa esim. puhelimessa / tabletilla.

Yleistä

Esiintymisasu on vapaavalintainen. Lavasteina, välineinä ja rekvisiittana saa käyttää kaikkea, minkä tanssijat voivat tuoda lavalle sisääntulon aikana ja viedä mennessään poistuessaan lavalta. Rekvisiitta, lavastus, hiusvärit tai body paint eivät saa liata esiintymisaluetta eikä esiintymisasusta saa irrota lavalle mitään.

Esiintymisalueen koko on n. 12x12 m. Esiintyminen tapahtuu rajatulla alueella, lattiamateriaalina musta tanssimatto.

Erillisiä harjoitusaikoja ei ole, mutta lavaan on mahdollista tutustua ennen kilpailun alkua ja
tauoilla, mikäli koronatilanne tämän sallii. Tarkempi aikataulu tähän ilmoitetaan infokirjeessä, joka lähetetään viimeistään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa yhteyshenkilölle sähköpostilla.
Alle 9-vuotiaiden sarjassa kaikki osallistujat palkitaan samanarvoisella mitalilla. MiniDancen eikä Rising Starin suorituksia aseteta järjestykseen, mutta kaikki saavat kirjallisen palautteen. Muissa sarjoissa kolme parasta joukkuetta palkitaan kulta-, hopea- ja pronssimitalein tai pokaalein. Lisäksi tapahtumassa jaetaan tuomariston ja Cailapin edustajan valitsemia kunniamainintoja. Kaikille esityksille annetaan kirjallinen palaute ja kaikki sijoitukset ilmoitetaan kilpailujen jälkeen Lahjan Tyttöjen nettisivuilla.

Kilpailuun mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Osallistujat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistujia ei vakuuteta järjestäjän toimesta. Ohjelmalla tulee olla nimi. Jokaisesta ohjelmasta veloitetaan osallistumismaksu. Jälki-ilmoittautuneiden maksu on kaksinkertainen. Ryhmä voi
osallistua tapahtumaan vain yhdellä ohjelmalla / sarja. Peruutustapauksissa noudatetaan Lahjan Tyttöjen nettisivuilla erikseen julkaistavia peruutussääntöjä.

Lahjan Tytöt varaa oikeuden muuttaa kilpailun sääntöjä.