Lahjan Tyttöjen harrastusryhmät


Lahjan Tytöt tarjoaa liikunnan elämyksiä ja hyvää oloa kaikille harrastajille - tule mukaan liikkumaan! Meiltä löydät harrastustunteja alle kouluikäisille, lapsille, nuorille, aikuisille ja senioreille. Tutustu laajaan ja monipuoliseen harrastustoiminnan tuntitarjontaan alla olevista linkeistä.

Etsitkö uutta kivaa liikuntaharrastusta? Tule kokeilemaan Lahjan Tyttöjen monipuolisia harrastustunteja! Lahjan Tyttöjen harrastustunnit pidetään Turussa. Harjoittelupaikkoinamme toimivat omat tilamme aivan Turun keskustassa (Yliopistonkatu 31, 20100 Turku) ja Turun koulujen liikuntasalit.

Tutustu Lahjan Tyttöjen harrastustuntien lukujärjestykseen.

Harrastusryhmiin liittyvät yhteydenotot:
Aino Salonen
Harrastustoiminnan koordinaattori
aino.salonen@lahjantytot.fi
050 438 8999 (ma-to 10-14)


Perheliikuntatunnit ovat lasten liikuntahetkiä yhdessä aikuisen kanssa. Tunnit sopivat kaikille sukupuolesta riippumatta. Perheliikuntatunneille lapsi osallistuu aina yhdessä oman aikuisen kanssa. Aikuinen voi olla vanhempi, isovanhempi tai vaikkapa kummi. Yhdessä liikkuminen vahvistaa tärkeää aikuisen ja lapsen välistä vuorovaikutussuhdetta ja tuottaa liikunnan iloa ja elämyksiä kummallekin. Kaikki harjoitukset ovat yhteisiä lapselle ja aikuiselle, jolloin myös aikuinen saa tunnilla kevyttä liikuntaa.


Lahjan Tytöillä on lasten ja nuorten harrastustunteja monipuolisesti kaiken ikäisille. Tuntisisältöinä on muun muassa erilaista tanssia, voimistelua, akrobatiaa ja sirkusta. 

Alle kouluikäisten tuntitarjonnasta löytyy perusliikuntataitoja kehittäviä monipuolisia ja innostavia tunteja. Kaikilla alle kouluikäisten tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia perusliikuntataitoja. Tunneilla on ohjaajan lisäksi myös apuohjaaja. Painotamme tunneilla kasvatuksellisuutta sekä harjoittelemme ryhmässä toimimista ja muita tärkeitä sosiaalisia taitoja. 

Tuntitarjonnastamme löytyy laaja valikoima innostavia ja erityylisiä tunteja myös kouluikäisille lapsille ja nuorille. Voit tulla kokeilemaan vaikka useampaa! Kaikilla tunneillamme painotetaan myös kasvatuksellisuutta sekä korostetaan liikunnan ja liikunnallisen elämäntavan merkitystä omalle hyvinvoinnille.

Lisäksi Lahjan Tytöissä harjoittelee iloisia esiintymisjoukkueita, joiden jäsenet käyvät Lahjan Tyttöjen harrastustunnilla  ja sen lisäksi esiintymisjoukkueen omissa harjoituksissa. Esiintymisjoukkueen omat harjoitukset ovat kerran viikossa joko lauantaisin tai sunnuntaisin ja kestävät aina yksi tai kaksi tuntia kerrallaan. Kauden aikana pidetään lisäksi ainakin yksi pidempi leiripäivä, jolloin harjoitellaan esiintymisohjelmia ja vietetään mukavaa aikaa yhdessä joukkueen kanssa.


Lahjan Tytöt järjestää soveltavaa liikuntaa

Soveltavan liikunnan lasten Asteriks-liikuntaryhmä on tarkoitettu 4-6-vuotiaille lapsille motoristen perustaitojen harjoitteluun.

Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus järjestää yhdessä Lahjan Tyttöjen kanssa yhteistyössä lasten liikuntaryhmän, jossa harjoitellaan pienryhmässä perusmotorisia taitoja. Lapsia, joilla on havaittavissa kömpelyyttä, arkuutta tai muita liikkumis-, tasapaino- tai käsittelytaitojen lieviäkin ongelmia toivotaan osallistuvan ryhmään. 

Ryhmää ohjaavat fysioterapeutti Pinja Kumpulainen ja erityisopettaja Johanna Virtanen.


Soveltavan liikunnan DanceMix-ryhmä on tarkoitettu noin 6-9-vuotiaille lapsille motoristen perustaitojen ja showtanssin harjoitteluun.

DanceMix-ryhmä on suunnattu lapsille, jotka haluavat oppia monipuolisesti tanssia ja perusliikuntataitoja pienemmässä ryhmässä,  jossa on mahdollisuus yksilöllisempään ohjaukseen. Ryhmä soveltuu lapsille, joilla on haasteita sosiaalisissa tilanteissa, hahmottamisessa, tarkkaavuudessa tai isossa ryhmässä toimimisessa, koska ryhmäkoko on rajattu 10 lapseen ja ohjaajan lisäksi tunnilla on mukana apuohjaaja.

Tuntia ohjaa erityisopettaja Johanna Virtanen. 


Aikuisten tuntitarjonnastamme löytyy muun muassa reippaita kuntoliikuntatunteja naisille ja miehille, virkistävää joogapilatesta, perinteinen Wanhojen Valioiden voimistelutunti sekä suosittuja seniori-ikäisten tunteja. Liikunta lisää hyvinvointia ja ryhmässä liikkuminen on mukavaa. Muiden ihmisten tapaaminen tunneilla tuo sisältöä elämään. Aikuisten ryhmäliikuntatunneille voivat osallistua 16 vuotta täyttäneet.


Lahjan Tytöt on jo pitkään järjestänyt innostavia senioritunteja. Senioritunnit tarjoavat toimintakykyä ylläpitävää tehokasta ja monipuolista perusvoimistelua. Senioreiden tunneilla nautitaan musiikista, tunnelmasta, liikkeestä ja yhdessäolosta. Useat aikuisille tarkoitettu tunnit sopivat seniori-ikäisille ja varsinkin jooga-, joogapilates- sekä kehonhuolto-tunnit ovat suunnattu myös senioreille.


Tervetuloa mukaan nauttimaan liikunnan riemusta ja yhdessäolosta meillä Lahjan Tytöissä!