Mehiläinen


TERVEYSPALVELUT MEHILÄISESTÄ

Lahjan Tytöt ja Urheilu Mehiläinen ovat sopineet yhteistyökumppanuudesta 1.1.2023 alkaen. Yhteistyön myötä kaikilla Lahjan Tytöissä harrastavilla – harrastetunneilta valmennustoimintaan – on mahdollisuus käyttää Mehiläisen Tapaturmapäivystystä, Urheilu Mehiläisen omaa terveydenhuollon tiimiä sekä Mehiläisen kattavaa palveluvalikoimaa.

 • Tapaturmapäivystys auttaa tapaturman sattuessa.
 •  Urheilu Mehiläisen terveydenhuollon tiimi koostuu eri alojen asiantuntijoista ja tukee kaikenikäisten urheilijoiden kokonaisvaltaista terveyttä, hoitaa urheiluvammoja ja sairastumisia sekä varmistaa turvallisen kentille paluun.
 • Mehiläisen kattava palveluvalikoima mahdollistaa kaikkien terveydenhuollon palveluiden saamisen saman katon alta.

TÄRKEÄT YHTEYSTIEDOT

Tapaturman eli äkillisen vamman sattuessa palvelemme sinua Mehiläinen Neon tapaturmapäivystyksen puhelinnumerossa 010 414 4888 (ma-to klo 8-20, pe 8-18, la-su 10-18). Hoitaja antaa myös ensihoito-ohjeet tapaturmaan ja varaa tarvittaessa ajan tapaturmapäivystykseen. Voit tulla päivystykseen myös ilman soittoa tai ajanvarausta. Numerosta saa lisäksi neuvoja vakuutusasiointiin ja maksukäytäntöihin liittyen.

Tapaturmapäivystys sijaitsee Lääkärikeskus Mehiläinen Neossa, Joukahaisenkatu 6, 20520 Turku

 Tapaturmapäivystyksessä hoidamme kaikki tapaturmat, kuten venähdykset, murtumat, haavat, palovammat ja silmävammat. Tarvittaessa tapaturmapäivystyksestä ohjataan lisätutkimuksiin. Mehiläisestä saat tarvittaessa myös nopeaa ja yksilöllistä kipsauspalvelua ja laajat kuvantamisen mahdollisuudet ml. röntgen, magneettikuvaus (MRI), tietokonetomografia ja kartiokeilatietokonetomografia.

Avomurtumissa tai tapaturmissa, joissa on runsasta verenvuotoa soita aina 112.

Ilmoittautuminen

 • Ilmoittaudu vastaanotolle/tapaturmapäivystykseen.
 • Näytä Kela-korttisi.
 • Ilmoita vakuutusyhtiö ja seura.
 • Jos sinulla on valmentajaltasi saatu vakuutustodistus/mobiilivakuutustodistus/pelipassinumero, anna se ilmoittautuessasi.
 • Jos sinulla ei ole vakuutustodistusta/-varmennetta, toiminta se viipymättä toimipisteeseen, jossa asioit.
 • Kerro että kyseessä on urheilutapaturma.

Vastaanotto

Voimistelija/tanssija/harrastaja: Kerro vielä vastaanotolla lääkärille, että kyseessä on urheilutapaturma.

Tutkimukset, toimenpiteet ja leikkaukset

Kalliimpiin tutkimuksiin ja hoitoihin lääkärisi pyytää maksusitoumuksen vakuutusyhtiöltä.

Kassa ja laskutus

Poistu aina kassan kautta. Myös silloin, jos käyntisi on tarkoitus laskuttaa vakuutusyhtiöltä.

 • Vakuutuksiin usein liittyy omavastuu, jonka voit maksaa suoraan kassalla.
 • Anna kaikki lääkäriltä saamasi paperit kassalle.

Kiireettömissä asioissa voi tehdä ajanvarauksen ympäri vuorokauden numerosta 010 414 00* tai osoitteesta ajanvaraus.mehilainen.fi. Asiakaspalvelukeskuksemme palvelee joka päivä vuorokauden ympäri.

Varaa aika Lahjan Tyttöjen oman hoitotiimin asiantuntijoille tai muille Mehiläisen asiantuntijoille OmaMehiläinen-applikaatiosta, soittamalla puh. 010 414 00* tai Mehiläisen verkkoajanvarauksesta osoitteesta ajanvaraus.mehilainen.fi.

 • Lääkärikeskus Mehiläinen Neo, Joukahaisenkatu 6, 20520 Turku
 • Lääkärikeskus Mehiläinen Turku Kauppiaskatu, Kauppiaskatu 8, 20100 Turku
 • Fysios Mehiläinen Neo, Joukahaisenkatu 6, 20520 Turku
 • Fysios Mehiläinen Apex, Yliopistonkatu 19 A, 20100 Turku

Vapaaehtoisissa vakuutuksissa (yksityiset tapaturma-, sairauskulu-, matka- ja lisenssivakuutukset) maksat käynnit ensin itse ja haet korvauksia jälkikäteen vakuutusyhtiöltäsi, ellei vakuutusyhtiösi ole antanut lupaa lähettää laskua suoraan vakuutusyhtiöön. Voit selvittää tämän omalta vakuutusyhtiöltäsi.

OmaMehiläisen Digiklinikka palvelee Lahjan Tyttöjen harrastajia ja perheenjäseniä ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä ja ilman ajanvarausta. Lataa OmaMehiläinen-applikaatio puhelimeesi omasta sovelluskaupastasi tai käytä osoitteessa oma.mehilainen.fi.

*Soitto 010 -alkuisiin numeroihin maksaa (0,084 €/min.). Jonotus on maksullinen.

 

OMAMEHILÄINEN JA OMAURHEILU – TUKEA JA ETUJA SINULLE JA SEURALLESI


OmaMehiläinen on Mehiläisen turvallinen ja maksuton palvelu, joka helpottaa sinun ja perheesi terveysasioiden hoitamista ja niin omat kuin sovellukseen liitettyjen perheenjäsentesi terveystiedot ovat jatkuvasti käden ulottuvillasi! OmaMehiläisen kautta käytössäsi on mm. Digiklinikan etävastaanotto, josta saat apua sinun ja perheesi kaikkiin terveyshuoliin ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

OmaUrheilu on Urheilu Mehiläisen seurakumppaneille ja seuran jäsenille tarkoitettu palvelu, joka helpottaa sinun ja urheiluseurasi asiointia terveyteen liittyvissä kysymyksissä ja tapaturmatilanteissa. Lataa OmaMehiläinen-sovellus älypuhelimeesi tai kirjaudu verkkopalveluun, niin pääset rekisteröitymään OmaUrheiluun. Rekisteröitymällä OmaUrheilu -palveluun ja asioimalla Mehiläisessä kerrytät seuralle maksettavaa tukipottia. Myös Lahjan Tyttöjen kannattajiksi rekisteröityneiden ystävien ja perheenjäsenten asiointi Mehiläisessä kasvattaa seuralle tukipottia.

Saat molemmat palvelut käyttöösi lataamalla OmaMehiläinen-applikaation puhelimeesi omasta sovelluskaupastasi. Palveluun tunnistaudutaan ensimmäisellä kerralla verkkopankkitunnuksilla. Vanhempi voi rekisteröidä omaan käyttäjäprofiiliinsa sekä OmaMehiläisessä että OmaUrheilussa lapsen, jolla ei ole omia verkkopankkitunnuksia. Näin myös nuoremmat harrastajat  saavat OmaMehiläisen Digiklinikan ja edut käyttöönsä ja voivat kerryttää seuran tukipottia.


VAKUUTUKSET JA MAKSUKÄYTÄNNÖT


Jokaisella Voimisteluliiton linsenssiurheilijalla on oltava tapaturmavakuutus. Sen voi hankkia joko itse tai ostaa Voimisteluliiton kautta. Lisäksi Lahjan Tytöt on ostanut Voimisteluliiton kautta kaikille harrastustuntilaisille tarkoitetun Jumppaturva -vakuutuksen, joka kattaa viikkotunnit ja esiintymiset sekä näytökset kotimaassa. Jumppaturva kattaa myös tanssin harrastustunnit. Suosittelemme tanssin valmennustoimintaan osallistuville myös oman vakuutuksen ostamista kilpailutoimintaa varten.

Loukkaantumisen tullen ja hoitoon hakeutuessa on tärkeää tietää, missä vakuutusyhtiössä vakuutuksesi on. Lisäksi on hyvä selvittää, millaista hoitoa vakuutus korvaa ja mitkä ovat oman vakuutusyhtiön toimintatavat. Huomioitavaa on myös se, että tapaturmavakuutus kattaa usein vain akuutit vapaa-ajan tapaturmat. Näihin ei yleensä kuulu rasituksen aiheuttamat vammat eli esimerkiksi kehonosan kipeytyminen harjoittelun aikana tai sen jälkeen.

Aina on mahdollista maksaa käynti ensin itse ja hakea jälkikäteen korvauksia omasta vakuutusyhtiöstä. Kaikki vakuutusyhtiöt tarjoavat kattavasti sekä tapaturmavakuutuksia että sairaskuluvakuutuksia voimistelijoille ja tanssijoille.

*Soitto 010 -alkuisiin numeroihin maksaa (0,084 €/min.). Jonotus on maksullinen.


LAHJAN TYTTÖJEN HOITOTIIMI URHEILU MEHILÄISESSÄ


Varaa aika Lahjan Tyttöjen oman hoitotiimin asiantuntijoille tai muille Mehiläisen asiantuntijoille OmaMehiläinen-applikaatiosta, soittamalla puh. 010 414 00 tai Mehiläisen verkkoajanvarauksesta osoitteesta ajanvaraus.mehilainen.fi.

Lääkärit

Tapaturman sattuessa tai rasitusperäisen vaivan pitkittyessä kannattaa hakeutua lääkärin vastaanotolle. Urheilijoille tyypilliset ylirasitustilat ja hengitysvaikeudet on hoidettavissa. Astma, vatsavaivat ja infektiot niin aikuisilla kuin lapsilla usein vaativat lääkärin hoitoa.

Fysioterapeutit

Fysioterapian avulla hoidetaan tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloja sekä erilaisia urheilu- tai rasitusvammoja. Fysioterapeuttien ohjeilla ja neuvoilla pystytän myös ennaltaehkäisemään urheiluvammoja.