Lahjan Tytöt

Lahjan Tytöt ry (LaTy) perustettiin vuonna 1971 jatkamaan ja täydentämään Lahja Salvianderin liikuntakoulun työsarkaa ja perinteitä. Seuraan kuuluu tällä hetkellä noin 1200 jäsentä, joita ohjaa noin 100 koulutettua ja innostavaa valmentajaa, ohjaajaa ja säestäjää.

Lahjan Tytöt on Suomen Voimisteluliiton jäsenseura. Lahjan Tytöt on yksi liiton Tähtiseuroista.

Lasten ja nuorten Tähtiseurat ovat aktiivisia ja kehityshaluisia lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja, joiden toiminta täyttää Olympiakomitean ja Voimisteluliiton laatukriteerit. Tähtiseuramerkin saaminen on seuralle kunnia-asia, mutta se tuo seuralle myös vastuuta - se on lupaus laadusta. (Voimisteluliitto.fi)

Tavoitteenamme on tarjota haasteellisia ja nautinnollisia elämyksiä voimistelun, tanssin ja liikunnan parissa kaikenikäisille hyvässä seurassa. Lahjan Tytöissä voit harrastaa esimerkiksi joukkuevoimistelua, tanssia ja muuta monipuolista liikuntaa eri ikä- ja taitotasoilla. Seura tarjoaa toimintaa kattavasti alle kouluikäisille lapsille, kouluikäisille lapsille, nuorille, aikuisille ja senioreille. Seura opettaa lapset pienestä pitäen ymmärtämään liikunnan merkityksen omalle hyvinvoinnilleen ja terveydelleen. Kasvatuksellisuus, liikunnan ilo ja kansainvälisyys ovat Lahjan Tytöille tärkeitä arvoja.  

Kannustamme seuramme jäseniä kunnioittamaan ja arvostamaan muita, noudattamaan seuran yhteisiä sääntöjä sekä kantamaan vastuuta yhteisistä asioista. Tavoitteena on, että jokainen Lahjan Tyttöjen jäsen voi nauttia ryhmässä liikkumisesta ja oppia toiminnassamme uutta. 

Haluamme Lahjan Tytöissä liikunta- ja musiikkikasvatuksen ohella painottaa seuratoiminnassamme myös jatkuvaa kansainvälisyyskasvatusta. Pyrimme osaltamme lisäämään nuorten kansainvälistä kanssakäymistä. Lahjan Tytöillä on ystävyyskoulu, Upland Country Day School, USA:ssa Pennsylvanian osavaltiossa. Aina vuodesta 1985 saakka sinne on  lähetetty Lahjan Tyttöjen jäseniä vaihto-oppilaaksi edustamaan seuraa ja Suomea Atlantin taakse. Lisäksi Lahjan Tytöillä on ystävyysseura, Vereinigte Turnerschaft Zweibrüken, Saksassa ja toinen ystävyysvoimisteluseura Espanjassa. 

Tavoitteenamme on kehittyä sekä kansallisesti että kansainvälisesti menestyksekkäänä joukkuevoimistelu- ja tanssiseurana panostamalla erityisesti ohjaajien ja valmentajien jatkuvaan koulutukseen sekä näkyä jatkossakin erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa paitsi kotikaupungissamme Turussa myös valtakunnallisilla ja kansainvälisillä voimistelun ja tanssin areenoilla. Lahjan Tytöt on kokenut tapahtumien järjestäjä ja järjestämmekin vuosittain useita suosittuja voimistelu-, tanssi- ja liikuntatapahtumia, kuten erilaisia näytöksiä, kilpailuja ja muita tempauksia. 

Etsitkö uutta liikuntaharrastusta? 

Tule kokeilemaan Lahjan Tyttöjen monipuolista toimintaa! Lahjan Tyttöjen kaikki tunnit ja harjoitukset pidetään Turussa. Harjoittelupaikkoinamme toimivat Turun koulujen liikuntasalit, huippu-urheilun olosuhde Talent Training Center -halli (Kiertotähdentie 10, 20200 Turku) sekä omat tilamme Yliopistonkadulla aivan Turun keskustassa (Yliopistonkatu 31, 20100 Turku). Yhteystiedot löytyvät täältä

Tervetuloa mukaan nauttimaan liikunnan riemusta ja yhdessäolosta meillä Lahjan Tytöissä!