Lahjan Tyttöjen toiminta

Lahjan Tytöt ry perustettiin vuonna 1971 jatkamaan ja täydentämään Lahja Salvianderin liikuntakoulun työsarkaa ja perinteitä. Seuraan kuuluu tällä hetkellä noin 1200 jäsentä, joita ohjaa noin 100 koulutettua valmentajaa, ohjaajaa ja säestäjää.

Lahjan Tytöt on Suomen Voimisteluliitton jäsenseura. Lahjan Tytöt on yksi liiton Tähtiseuroista.

Lasten ja nuorten Tähtiseurat ovat aktiivisia ja kehityshaluisia lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja, joiden toiminta täyttää Olympiakomitean ja Voimisteluliiton laatukriteerit. Tähtiseuramerkin saaminen on seuralle kunnia-asia, mutta se tuo seuralle myös vastuuta - se on lupaus laadusta. (Voimisteluliitto.fi)

Tavoitteenamme on tarjota haasteellisia ja nautinnollisia elämyksiä voimistelun, tanssin ja liikunnan parissa kaikenikäisille hyvässä seurassa. Seura opettaa lapset pienestä pitäen ymmärtämään liikunnan merkityksen omalle hyvinvoinnilleen. Kasvatuksellisuus, liikunnan ilo ja kansainvälisyys ovat seurallemme tärkeitä arvoja.  

Kannustamme seuramme jäseniä kunnioittamaan ja arvostamaan muita, noudattamaan seuran yhteisiä sääntöjä sekä kantamaan vastuuta yhteisistä asioista. Tavoitteena on, että jokainen Lahjan Tyttöjen jäsen voi nauttia ryhmässä liikkumisesta ja oppia uutta. 

Haluamme Lahjan Tytöissä liikunta- ja musiikkikasvatuksen ohella painottaa seuratoiminnassamme myös jatkuvaa kansainvälisyyskasvatusta. Pyrimme osaltamme lisäämään nuorten kansainvälistä kanssakäymistä.

Tavoitteenamme on kehittyä menestyksekkäänä joukkuevoimistelu- ja tanssiseurana panostamalla erityisesti ohjaajien ja valmentajien koulutukseen sekä näkyä jatkossakin erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa paitsi kotikaupungissamme myös valtakunnallisilla ja kansainvälisillä areenoilla. 

Lahjan Tytöillä on ystävyyskoulu, Upland Country Day School, USA:ssa Pennsylvanian osavaltiossa ja ystävyysseura, Vereinigte Turnerschaft Zweibrüken, Saksassa.