Ikäkausijärjestelmä ja Valens-linja

Ikäkausivalmennuksen periaatteet

Lahjan Tytöissä toteutetaan ikäkausivalmennuksen periaatteita. Jokaisessa ikäkaudessa (kaksi vuotta) on useampi joukkue, joten Lahjan Tytöissä on mahdollista harrastaa joukkuevoimistelua aina omalle motivaatio- ja taitotasolle sopivassa joukkueessa. Tämä on voimistelijalle turvallista ja palkitsevaa.

Saman ikäkauden valmennustiimit ja joukkueet tekevät yhteistyötä ja kehittävät valmennusta yhdessä. Siirtyminen ikäkauden sisällä joukkueesta toiseen on joustavaa. Päätökset sopivasta joukkueesta tehdään aina yhdessä keskustellen perheen, voimistelijan, ikäkauden valmentajien ja valmennuspäällikön kanssa. Keskustelu ja avoimuus ovat tärkeässä asemassa.


Valens-edustuslinja

Lahjan Tytöt tähtää joukkuevoimistelun valmennustoiminnan kehittämiseen kohti huippu-urheilua. Seura tarjoaa pitkän tähtäimen suunnitelmallista valmennusta, joka mahdollistaa voimisteleville yksilöille joukkuevoimistelun kansallisen ja kansainvälisen kärjen tavoittelun.

Seuran Valens-valmennuslinjalle valittavat joukkueet toimivat seuran edustusjoukkueina omissa ikäsarjoissaan ja ne kantavat yhteistä nimeä; Valens. Nimi on latinaa ja se tarkoittaa voimakasta ja vahvaa. Merkitykseltään nimi sopii Lahjan Tyttöjen joukkueille hienosti, sillä seuran valmennusfilosofia perustuu yhteistyölle, yrittämiselle ja sinnikkyydelle. Yhdessä olemme voimakkaampia ja periksiantamattomuus tekee meistä vahvoja.

Seuran valmennuslinjalle voidaan valita vuosittain joukkueita, jotka täyttävät valmennuslinjan voimistelulliset vaatimukset ja sitoutuvat valmennustyössä edustuslinjan tavoitteisiin.