Joukkuevoimistelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.


Joukkuevoimistelu yhdistää vaativan taidon ja koskettavan elämyksen

Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma on musiikkiin sommiteltu urheilullinen ja taiteellinen kokonaisuus. Kilpailuohjelma vaatii taitoa, voimaa, nopeutta ja liikkuvuutta sekä kykyä ilmaista ja eläytyä. Ohjelma rakentuu pakollisista osista, kuten erilaisista hypyistä, tasapainoista ja vartalon liikkeistä sekä niiden yhdistelmistä. Ohjelmassa voi olla myös liikkuvuus- ja akrobatialiikkeitä, nostoja, yhteistyöliikkeitä sekä käsi- ja askelsarjoja. Näiden lisäksi kokonaisuuden sitovat yhteen virtaavat liikkeet sekä ohjelman tunnelma tai teema, jota liikekieli, musiikki, puvut ja ohjelman taiteelliset liike-elementit ilmentävät. 

Joukkuevoimisteluharjoitukset koostuvat monipuolisista lämmittelyistä, fysiikkaharjoittelusta (esimerkiksi voima, nopeus, liikkuvuus, kestävyys) ja kilpailuohjelman tekemisestä. Lasten voimisteluharjoitukset sisältävät myös paljon kehittäviä leikkejä ja muuta mukavaa hauskanpitoa. Joukkueemme harjoittelevat lisäksi säännöllisesti viikoittain balettia voimistelun oheislajina.

Lahjan Tytöissä lajia voi harrastaa monella taitotasolla aina harrastevoimistelusta kansainväliseen huippu-urheiluun.  Lue lisää Lahjan Tyttöjen upeista joukkueista sekä huippu-urheiluun tähtäävästä Valens-linjasta.

Joukkuevoimistelijan polku alkaa Lahjan Tytöissä pikkuvalmennuksesta, joista edetään voimistelun ikäkausiimme. Jokaisessa ikäkaudessa on useampi joukkue ja ikäkausi kattaa aina kaksi vuotta. Tutustu myös Lahjan Tyttöjen laadukkaaseen ikäkausivalmennusjärjestelmään!

Etsitkö lapsellesi uutta liikuntaharrastusta? Tule kokeilemaan joukkuevoimistelua! Lahjan Tyttöjen voimisteluharjoitukset pidetään Turussa. Harjoittelupaikkoinamme toimivat Turun koulujen liikuntasalit, huippuvoimistelun olosuhde Talent Training Center -halli (Kiertotähdentie 10) sekä omat tilamme Yliopistonkadulla Turun keskustassa. 

Joukkueiden omilta sivuilta löydät joukkueen vastuuvalmentajan, johon voit ottaa yhteyttä. Sähköpostia voit laittaa vastuuvalmentajan nimellä etunimi.sukunimi@lahjantytot.fi.

Tutustu joukkuevoimistelun valmennusjärjestelmään täältä

 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.


Joukkuevoimistelun kilpailujärjestelmä 

Lahjan Tytöissä alle 8-vuotiaat lapset pääsevät esittämään kilpailuohjelmiaan Stara-kisoihin, joista joukkue saa aina kirjallisen palautteen. 8-vuotiaasta ylöspäin joukkueet kilpailevat seuraavanlaisissa joukkuevoimistelun kilpailusarjoissa:

8-10-vuotiaat
10-12-vuotiaat
12-14-vuotiaat (joko SM-, kilpa- tai harrastesarja)
14-16-vuotiaat (joko SM-, kilpa- tai harrastesarja)
Yli 16-vuotiaiden SM-sarja tai 16-20-vuotiaiden ja yli 18-vuotiaiden kilpa- ja harrastesarja

Kevätkaudella joukkuevoimistelussa kilpaillaan vapaaohjelmilla eli ilman välinettä. Syksyisin puolestaan kilpaillaan välineillä, joita ovat naru, pallo, vanne, keilat ja nauha. Jokaiseen kilpailusarjaan on säännöissä määrätty siihen kuuluva väline tai välinevaihtoehdot. Yli 14-vuotiaiden SM-sarjoissa tehdään vain vapaaohjelmia. 


Lahjan Tyttöjen joukkuevoimisteluvalmennuksen tukitoimet 

Lahjan Tytöissä joukkuevoimistelujoukkueilla on laadukkaan valmennuksen lisäksi monia tukitoimia. Tukitoimiin kuuluvat muun muassa balettitunnit, fysiikkapainotteiset perustreenitunnit, psyykkinen valmennus ja fysioterapiayhteistyöt. Tukitoimet lisääntyvät joukkueilla vähitellen ja eniten niitä on vanhimmilla joukkueillamme, jotka myös harjoittelevat eniten. Joukkuevoimistelun valmennus on kokonaisvaltaista, jossa tulee ottaa huomioon jokainen jokainen voimistelija yksilönä. Lahjan Tytöissä työskentelee päätoimisia työntekijöitä, jotka tukevat tiiviisti joukkueita ja valmennustiimejä arvokkaassa työssään. 

Tervetuloa mukaan nauttimaan joukkuevoimistelusta!