Tuomariesittely

 

25.-26.5. Show Your Dance by Cailap tuomaristo:

Venni Varjonen

Suvi Nieminen

Noora Pohjanen

Suvi Salmi

Matlena Karvonen

Hanna-Riikka Nordman

Nea Mustonen

 

 

Nea Mustonen

Nea Mustonen on turkulaistunut tanssija ja tanssinopettaja. Hän aloitti tanssimisen 3-vuotiaana ja rakkaus lajia kohtaan on kantanut vuodesta toiseen. Tällä hetkellä hän opiskelee Turun AMK:n Taideakatemiassa kolmatta vuotta tanssinopettajaksi ja toimii tanssijana Turku Youth Companyssa sekä kisaryhmien valmentajana pääkaupunkiseudulla.

Nealla on monipuolista osaamista niin nykytanssin, jazzin, baletin, showtanssin kuin commercial -lajienkin saralta. Nean taustalta löytyy Keton EK-koulutus, Sibelius-lukion tanssilinja sekä kisaamista Performing Arts SM- ja MM-kilpailuissa. Lisäksi hän on päässyt työskentelemään tanssijana artistien taustalla ja monissa teoksissa eri tanssin ammattilaisten opeissa.

 

 

Hanna-Riikka Nordman

Hanna-Riikka on turkulainen tanssija, tanssinopettaja ja koreografi. Hän valmistui vuonna 2008 nykytanssijaksi Turun konservatiorion tanssilinjalta. Opintojen jälkeen Hanna-Riikka on työskennellyt niin tanssijana kuin koreografina useissa teatteri- ja nykytanssiproduktioissa esim. Läntisen tanssin aluekeskukselle, Turun kaupunginteatterille, Vartiovuoren kesäteatterille, Teatteri Fakelle ja Heinolan kesäteatterille.

Opetuskokemusta Hanna-Riikalle on kertynyt jo vuodesta 2007 lähtien showtanssin, jazztanssin, tanssitekniikan, akrobatian, nykytanssin ja EK-ryhmien parissa. Hän on opettanut erikoiskoulutusryhmiä vuodesta 2010 lähtien ja toiminut pitkään ryhmien päätoimisena opettajana sekä koreografina.

Hanna-Riikka koreografioi kilpailuteoksia tanssijoille sekä SM-tason telinevoimistelijoille. Hanna-Riikan tanssijat ja ryhmät ovat menestyneet niin valtakunnallisesti taidetanssikatselmuksissa kuin SM-kilpailuissakin.

 

 

Matlena Karvonen

Matlena Karvonen on 21-vuotias turkulainen, jonka tanssiura on alkanut jo lapsena satubaletilla. Päälajieina ovat aina toimineet nyky- ja jazztanssi, mutta niiden lisäksi tanssitaustaa löytyy mm. hiphopista, baletista ja disco-tanssista. Matlena on kilpaillut performing arts lajeissa menestyksekkäästi sekä kotimaisilla että kansainvälisillä näyttömöillä. Esiintymiskokemusta löytyy myös erilaisista näytöksistä, teoksista ja tapahtumista. Viimeisimpänä Matlena on tanssinut Turku Youth Company nykytanssiryhmässä.

 

 

Suvi Salmi

Suvi Salmi on rovaniemeläistaustainen, nykyään tamperelaistunut tanssikouluyrittäjä (Suvi Salmi Dance Company), tanssinopettaja, koreografi ja tanssija. Hänellä on filosofian maisterin tutkinto Tampereen yliopiston teatterin ja draaman tutkimuksesta. Suvi on IDO:n lisenssoitu kansainvälinen tuomari, FDO:n rekisterituomari ja toimii FDO:n Performing Arts -jaostossa. 

Suvi on aloittanut tanssiharrastuksen 8-vuotiaana Hot Cakes -tanssikoulussa Rovaniemellä ja kilpaillut vuodesta 2000 saakka FDO:n ja IDO:n kilpailuissa sekä Performing Arts-, Street- että Disco-lajeissa. Suvi on toiminut tanssinopettajana vuodesta 2013 ja on opettanut useita lajeja lapsista aikuisiin sekä valmentanut lukuisia kisaryhmiä Tampereella, Porissa, Lappeenrannassa ja Kuopiossa. Suvi omaa vahvan teatteri- ja laulutaustan ja on ollut mukana eri teattereiden produktioissa ja Tampereen Oopperassa sekä esiintyjänä että koreografina.

 

 

Noora Pohjanen

Noora Pohjanen aloitti tanssin aikuisiällä pääkaupunkiseudulla lopetettuaan yli kymmenen vuoden voimistelu-uran maailman huipulla. Tanssiuran alussa hän kilpaili menestyksekkäästi voittaen lukuisia mitaleja SM- ja MM-kilpailuissa.

Töitä ammattitanssijana Nooralle alkoi tulla jo varhain. Hän on toiminut tanssijana erilaisissa produktioissa kuten EMMA- ja Urheilugaalassa, SuomiLovessa, Tähdet, Tähdet tv-ohjelmassa sekä Linnan juhlien itsenäisyyspäivän juhlassa. Tällä hetkellä Noora opettaa viikkotunteja pääkaupunkiseudulla sekä pitää workshoppeja ympäri Suomea. Hän koreografioi kisaohjelmia ja esityksiä tanssijoille ja voimistelijoille, ja viettää aikaa myös ulkomailla tanssin parissa.

Tanssin lisäksi Noora toimii Ateljee Pohjanen -vaatemerkin perustajana ja omistajana luoden esiintyjille ja artisteille asuja erilaisiin tapahtumiin tai kilpailuihin. Pohjasen asuja on nähty muun muassa Tanssii tähtien kanssa -formaatissa sekä viimeisimpänä Los Angelesissa nykytanssiryhmä IAF:n yllä.

 

 

Suvi Nieminen

Suvi Nieminen on turkulaistunut vapaan kentän tanssitaiteilija. Hän työskentelee
monipuolisesti tanssin kentällä ja kokemusta on karttunut sekä kotimaisilta että
kansainvälisiltä näyttämöiltä. 

Vuonna 2014 hän perusti yhdessä tanssitaiteilija Ilona Salosen kanssa Turussa toimivan MP-kollektiivin ja on työskennellyt tanssijana helsinkiläisessä Kinetic Orchestra -ryhmässä vuodesta 2017 lähtien. Vuonna 2019 Nieminen valittiin Läntisen tanssin aluekeskuksen Kiertoliike-taiteilijaksi ja hän edusti Varsinais-Suomen tanssitaiteilijoita Tanssin Aluekeskusverkoston Kiertoliike tapahtumassa. Syksyllä 2022 hän aloitti työskentelyn freelance tanssijana nykytanssiryhmä Susanna Leinonen Company:ssa. Nieminen on Turku Youth Company nykytanssiryhmän perustaja ja ohjaaja. 

Tanssinopettajaksi hän on valmistunut 2013 Turun Taideakatemiasta. Kisamenestystä Niemiseltä löytyy sekä tanssijana että koreografina FDOn/IDOn kisoista. Tuomarikokemusta hänellä on alueellisista tanssikilpailuista ympäri Suomen ja hän on FDO:n Performing Arts jaoston jäsen.

 

 

Venni Varjonen

Venni on turkulainen 18-vuotias koko elämänsä läpi tanssinut nuori. Hänellä on laaja ja menestyksekäs tausta kisaamisesta kotimaisilla sekä kansainvälisillä näyttämöillä. Esiintymiskokemusta hänelle on kertynyt eri tanssikollektiivien teoksista, esityksistä ja näytöksistä Helsingissä ja Turussa. Vennin lajitausta on monipuolinen - jazzista hiphoppiin, mutta nykytanssi on ollut pisimpään päälajina. Kisamenestyksistä Vennin tuorein saavutus on pienryhmällä vuonna 2023 voitettu MM-kulta.