Lahjan Tyttöjen päivitetty tiedote koronaviruksesta 12.3.2020

12.3.2020

Suomen hallitus linjasi torstaina 12.3. koronaviruksen hillitsemiseksi tehtävät toimenpiteet. Voimisteluliitto suosittelee jäsenseurojansa noudattamaan viranomaissuosituksia ja ohjaa seuraa tekemään omat päätöksensä harrastustoiminnan osalta.

 

Lahjan Tytöt palaa toistaiseksi normaaliin rytmiin valmennus- ja harrastustoiminnan suhteen huomenna perjantaina 13.3. seuraavin ohjein: 

 

  • Kipeänä tai puolikuntoisena EI SAA osallistua eikä saapua katsomaan harraste- ja valmennustunneille. 

  • Tunneille saavuttaessa ja tunneilta lähtiessä tulee pestä kädet ja jokaisen tulee pitää huolta oikeaoppisesta yskimistekniikasta.

  • Kättelyä, halailua ja muuta läheistä kontaktia vältetään. Käytetään vain omia juomapulloja tai pyyhkeitä.

  • Kaikkia riskiryhmiin kuuluvia lapsia, nuoria ja aikuisia kehotetaan välttämään harrastustunneille ja treeneihin osallistumista.

 

Sairastuneiden oireita ovat olleet kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky. Olkaa välittömästi yhteydessä ohjaajaan tai valmentajaan, jos perheessänne ilmaantuu virustartuntaan viittaavia em. oireita.


Jäsenten, jotka ovat olleet tai joiden perheenjäsenet ovat olleet ulkomaanmatkalla, tulee Suomeen saapumisen jälkeen olla 14 päivän ajan osallistumatta seuratoimintaan. Karanteenilla estetään tartuntoja mahdolliselta oireettomalta tartunnankantajalta muihin henkilöihin.
 

Kuten Voimisteluliitto tiedotti, hallituksen linjausten mukaisesti kaikki kevään yli 500 hengen yleisötilaisuudet, myös voimistelukilpailut ja tapahtumat, perutaan toukokuun loppuun saakka. Lahjan Tytöt selvittää mahdollisuutta siirtää huhtikuulle suunniteltuja kisoja, Show Your Dance by Cailapia ja Elastic Cupia, myöhempään ajankohtaan. Myös Lahjan Tyttöjen kevätnäytöksen myöhäistämistä selvitetään. Näistä ilmoitetaan erikseen. 

 

Ulkoministeriö suosittelee välttämään kaikkea matkustamista ulkomaille, siksi myös Voimisteluliitto ohjeistaa urheilijat ja valmentajat pysymään Suomessa.

 

Lahjan Tytöt seuraa asiassa tarkasti Voimisteluliiton ja viranomaisten ohjeistuksia sekä päivittää omaa ohjeistustaan tarvittaessa. 

 

Yhteydenotot asiaan liittyen: 
saara.kuusinen(at)lahjantytot.fi